Tee-se-itse perholakka

kkkkkk

- Kauan sitten, kun vielä käyttelin kauppojen lakkoja, hermostuin siihen, että yleensä ei löytynyt ohennetta, ei löytynyt punaista, ei löytynyt keltaista jne. Aina joutui tyytymään johonkin korvikkeeseen tai tekemään esim. perhon pään punaisesta lagasta tms. .

Koska olin tehnyt myös uistimia, mieleeni tuli uistinlakat, joista itse käytin silloin CAB- uistinlakkaa. Lakka oli kirkkaana ainakin mainiota perholakkaa... kuivui nopeasti ja oli kestävää (mielestäni paljon parempaa kuin monet perholakat). Hinta oli tietenkin jotain ihan muuta, kuin perholakoilla.
Nykyään kaupasta saa CAB:tä n. 100 mk /litra, joten pikkupulloja saa vinon pinon satasella.

Nyt itselläni on kaikenvärisiä lakkoja. Pääasiassa ne ovat läpinäkyviä CAB-pohjaisia lakkoja, joiden alla käytän hopeaa tai valkoista. Teen myös peittäviä lakkoja, joilla esim. punainen pää tulee helposti.


Tarvikkeet:
CAB- lakkaa
Asetonia
Maalijauheita tai pastoja
Pikkupulloja (Saa apteekista)


Lakan valmistus:

1. pane pulloon pelkkää asetonia (n. 1/3)
2. lisää pulloon maalijauhetta tai vähän pastaa ja odota, kunnes jauhe on sekoittunut ja osittain liuennut.
3. lisää CAB:tä pullo täyteen ja sekoita.

Lakka on valmista n. tunnin kuluttua.
Huom. Lakka kannattaa tehdä isommassa pullossa, jotta kohdassa 3. pullossa on tilaa tarpeeksi lisättävälle CAB-lakalle.


Tässä muutamia valmiita värejä:

- Peittävä punainen. Värinä on punaista maaliliikkeen sekoitinkoneen pastaa. Ostan pastan vauvanruokapurkkiin ja teen sen sitten yo. tavalla.

-Vihreä ei fluorisoiva, läpinäkyvä. Tehdään tussin huovasta,joka laitetaan asetoniin ja kun väri on asetonissa poistetaan huopa ja pannaan CAB-lakkaa.

- FL-keltainen läpinäkyvä lakka. Asetoniin laitetaan ensin oranssia fluorisoivaa värikoukkujauhetta ja lopuksi CAB:tä. Mainio käyttää esim lohiperhon jatkeen tekoon silkin sijasta.

-valkoinen peittävä lakka. Apteekista ostetaan titaanioksidia ja tehdään jauheesta yo. mallin mukaan lakka. Sopii mainiosti FL lakkojen alle ja antaa todella kirkkaat värit

Tässä muutamia perhoja, joissa on käytetty omia lakkoja:

- Perässä FL oranssia CAB:tä ja keulassa FL-pinkkia lakkaa. Pidontalanka alla on valkoista

- Perässä FL oranssia lakkaa ja pää FL- vaaleanvihreää lakkaa

-Pää punaista peittävää lakkaa . Runkokierre on "Aunesluoman FL oranssi" . Se olisi helppo toteuttaa laittamalla kierteeseen oransseja lakkatippoja ennen kiertämistä.

 

Eipä nyt muuta terv. Jussi

Perhoboxiin | Paluu "Tee se itse valintaan