Perhoboxi.com
TENOSIVUT

Tenon ottipaikat

Tenojoki /Ottipaikkoja/ Niittyranta Teksti: Jussi Ojanen

- Niittyranta on aloittelijallekin mukava kalastuspaikka. Siellä on isoa kalaa, yleensä tilaa, soutupaikat ovat helpohkoja, ajaminen ei tuota vaikeuksia jos malttaa ajella suunnilleen kuvan sinistä viivaa. Kohdassa kaksi on varsinainen syvempi ranta Suomen puolella, mutta siitä soudetaan, joten ajetaan Norjan reunaa. Ps. Kohdassa 2 on Norjan puolella yksi isompi kivi, joka saattaa ottaa pohjaan varsinkin matalalla vedellä.
Varsinaisia lähtöpaikkoja ei oikein ole, mutta jos ei souda Välimaan suvantoa, voi lähteä Pajukosteen yläpuolelta. Kuitenkin, jos joku on tulossa Välimaasta en ole huomannut rantautumista tällöin, vaan rannalla on odoteltu veneen menoa.
Viime vuosina onkin ollut niin vähän soutajia, että selvä jonotussysteemi on unohtunut. Sousittelen rantautumista Välimaan alapäässä jos rannalla on odottelijoita.

Kohdassa 2. on kolme kuoppaa, joissa on aina kaloja ja joista tulee joka syksy muutama isomus. Alue kannattaakin soutaa huolellisesti. Huomaa, että Suomen puolella on 2:n alapäässä matalaa, joten pitää koukata Norjaan ennenkuin vieheet joutuvat pohjaan. Kannattakin katsella miten muut kohdan alapään soutavat. (2. yläpäässä niskalla ja koko 2:n alueella heitellään myös rannalta)

Vuokraveneiden kohdalla jokisuun alapuolella on kalavettä koko leveydellä, mutta kohdassa 3. on usein syksyllä "möllejä kyttäämässä" siellä olevien kivien takana.

 
Katso ja tulosta kartta

 

 

- Kohdassa 4. on lohipato, jonka ylä- ja alapuoli ovat usein aika hyviä ja padon aitaverkon alue Norjan puolella antaa kalaa koko kesän.
Alue päättyy suunnilleen sinisen ajoviivan loppukohtaan, josta alkaakin Miljoonasuvanto.

terv jussi